21 Ağustos 2011 Pazar

Yazı Tahtaları Hangi Malzeme'den Yapılır ?

Yazı Tahtaları Hangi Malzeme'den Yapılır ?

Yazı tahtaları yüzeyinde kullanılan malzemeler bakımından 5' e ayrılır. Bunlar ;

1.) Laminat Yazı Tahtaları
2.) Emaye Yazı Tahtaları
3.) Manyetik Yazı Tahtaları
4.) Melamin Yazı Tahtaları
5.) Plastik Yüzeyli Yazı Tahtaları

Şimdi bunların ne olduğunu açıklayalım.

1.) Laminat yazı tahtaları ;  laminat, 5 - 7 kat overlay kağıdının yüksek sıcaklık ve basınç ile birbirlerine preslenmesi ve üzerine çam ağaçlarında bulunan reçine sürülerek elde edilen en ucuz yazı tahtası yüzeyidir. Yazı tahtası üretiminde genellikle 0,60 mm kalınlığında ve 122x244 cm, 122x280 cm  ölçülerinde laminat kullanılır. Beyaz, yeşil ve siyah renk seçenekleri bulunmaktadır. 2 yıl garantilidir.

Laminat yazı tahtalarının fiyatlarını görmek ve satın almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

http://www.okuladairhersey.com/index.php?route=product/category&path=36_41

2.) Emaye yazı tahtaları ;  emaye çok özel bir malzeme olup Dünya'da 2 ülke tarafından üretilmektedir. Belçika ve Japonya. Emaye üretimi ve satışında bu iki ülke başı çekmektedir. Üretilmesi için yüksek teknoloji gereken emaye, 0,40 mm kalınlıkta ve 144 m'lik rulolar halinde üretilir. 800 °' de cam tozlarının çelik yüzeyine eşit miktarda püskürtülüp fırınlanması ile elde edilir. Bu yüzden çelik emaye nam-ı diğer porselen çok pahalıdır. 25 yıl garantilidir. Ömür boyu garantili olanları da vardır. Beyaz, yeşil, mavi ve mat beyaz renk seçenekleri bulunmaktadır. Ayrıca kareli olarak da üretilmektedir.


Emaye yazı tahtası fiyatlarına bakmak için

http://www.okuladairhersey.com/index.php?route=product/category&path=36_43


3.) Manyetik yazı tahtası ;  Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan ve manyetik olarak bilinen bu yazı tahtası yüzeyinin gerçek adı  prepainted steel ( boyalı sac ) ' tır. Çin'de üretilen yazı tahtalarının yüzeyi genelde bu malzeme'dendir. 2 yıl garantilidir.

Peki neden bu malzemenin kullanımına ülkemizde de başlandı ?

Çünkü laminat yazı tahtaları manyetik değil. Dolayısıyla laminat yazı tahtalarının üzerine mıknatısla herhangi bir notu tutturma şansınız yok. Halbuki emaye yazı tahtalarında tahta üzerine istediğiniz belgeyi, haritayı veya notu mıknatısla tutturabilirsiniz. İşte tam bu noktada manyetik yazı tahtaları imdadımza yetişiyor. Laminat yazı tahtası manyetik değil, emaye yazı tahtası manyetik ama çok pahalı. O zaman bir ara malzemeye ihtiyaç var burada. Manyetik yazı tahtaları işte bu boşluğu doldurmak için kullanılmaya başlandı.

4.)  Melamine yazı tahtaları ;  Bu yazı tahtası çeşidi, diğer ülkelerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Bir çeşit sert plastik malzemedir. Ülkemizde kullanılmamaktadır.

5.) Plastik yüzeyli yazı tahtaları ; Su bazlı özel kalem ile kullanılan plastik yüzeyli yazı tahtaları da son yıllarda ülkemizde üretimi yapılan yazı tahtalarındandır. 2 yıl garantilidir.

Hepsinde kullanılan ortak malzemeler ;

1.) İç kısımda 8 veya 12 mm sunta
2.) Arkasında nem ve rutubetten koruyucu kağıt (laminat yazı tahtalarında) ve aluminyum folyo ( emaye ve manyetiklerde)
3.) Değişik özellik ve ölçülerde eloksal aluminyum çerçeve


Yazı tahtalarına dair aradığınız herşey http://www.okuladairhersey.com 'da !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder